Jacobs: 'Schollen begrijpt de situatie'

Jacobs: 'Schollen begrijpt de situatie'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend won Anderlecht met 4-1 tegen Sint-Truiden. Bij paars-wit stond Daniël Zitka in doel en zat Silvio Proto op de bank. Van Davy Schollen geen spoor. Coach Ariël Jacobs verduidelijkt in De Standaard.

"Ik heb in alle eer en geweten gehandeld", steekt Jacobs van wal. "Dat Davy niet geselecteerd zou zijn was hard om uit te leggen. Het was een delicate situatie, maar ik heb Davy meteen gezegd hoe de situatie in mekaar zat."

Schollen zou naar verluidt goed gereageerd hebben. Hij had eerder ook al verklaard dat hij het zou begrijpen mocht hij terug derde doelman worden. "Davy heeft het geaccepteerd", vertelde Jacobs.

De trainer van Anderlecht legde zijn keuze voor de doelmannen ook nog even uit. "Zitka is en blijft de nummer één en die ga ik niet op de bank zetten. Proto maakte in de beker dan wel een foutje, maar als ik telkens de selectie moet omgooien voor een foutje, dan ga je teveel druk op de doelmannen leggen."

Davy Schollen kwam in de ploeg toen Daniël Zitka geblesseerd uitviel tegen Bayern München. Sindsdien keepte de doelman haast foutloos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties