Salou: 'Ik moet niet weg'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Salou: 'Ik moet niet weg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ibrahim Salou voelt zich terug goed in zijn vel. De Belgische aanvaller van Ghanese afkomst stond tegen Roeselare voor de vierde keer op rij aan de aftrap bij blauw-zwart en zorgde bovendien voor het beslissende doelpunt.

Voor de winterstop voetbalde Salou slechts 424 minuten in een officiële wedstrijd. Het grootste deel, 171 minuten, daarvan waren tijdens de Europese confrontaties met Brann Bergen. De laatste vier wedstrijden loopt de teller bij de Brugse spits al op tot 324 minuten. Als je daarbovenop nog eens twee keer in vier matchen de weg naar de netten vindt, gaan de mondhoeken al eens gemakklijker naar boven krullen.
 
Vertrouwen
 
"Het doet heel veel deugd om nog eens te scoren", reageert Salou. "Maar ik heb altijd het vertrouwen van mijn ploegmaats en de trainer gehad. Ik ben dan blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan deze overwinning, want de drie punten waren broodnodig. Het was misschien niet mooi vandaag, maar het is ook niet makkelijk voetballen tegen een ploeg die met tien man achterin speelt."
 
Transfer?
 
Tijdens de winterstop leek Salou nog onderweg naar Roemenië. Nu weet de voormalige spits van Zulte Waregem nog niet wat de toekomst zal bregen. "Ik moet hier niet zonodig weg. Als ik hier kan spelen, ben ik tevreden. Aan Boekarest denk ik zeker niet meer. Die mensen waren gewoon niet serieus."
 
Anderlecht
 
Maar voor dat Salou een beslissing neemt over zijn toekomst is er eerste nog de strijd voor de tweede plaats. "Het zal volgende week alvast beter moeten. Anderlecht moet ook voor de drie punten. In dat opzicht wordt het makkelijker om te spelen en in goede wedstrijden staan we er bijna altijd. Maar we moeten niets veranderen in functie van Anderlecht en gewoon onze wedstrijd spelen. Na 90 minuten zien we wel waar we eindigen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties