Analyse Standard kan toch nog verliezen

Thomas Dubois
| 4 reacties
Standard kan toch nog verliezen
Foto: © SC

Speeldag 33 toonde aan dat ook een kampioen kan verliezen. Net daaronder gaat de strijd om de tweede plaats verder. Met gelijke degens trekken Anderlecht en Club Brugge volgende zaterdag naar de onderlinge clash. Voor STVV is het verdict geveld.

Sint-Truiden speelt volgend seizoen niet meer in de hoogste klasse. Na een nederlaag tegen Anderlecht mag is de degradatie een feit. Omdat Anderlecht won, moest ook Club vol aan de bak. Roeselare moest het onderspit delven. Dender won tegen Essevee en is zo zeker van het behoud, een waar mirakel als je kijkt van waar ze komen. Standard kan nog verliezen, Charleroi won met 2-1. Op de tweede plaats na is de spanning zo goed als uit de competitie verdwenen.
 
AA Gent en Lokeren mochten de speeldag openen en naar traditie zorgde Lokeren ook deze keer voor een gelijkspel. De wedstrijd had weinig om het lijf. De twee doelpunten vielen in een periode van tien minuten. Een billijk gelijkspel voor twee ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben.
 
De belangrijkste wedstrijd op zaterdagavond was ongetwijfeld die tussen Anderlecht en Sint-Truiden. Beide ploegen moesten winnen. STVV om niet te degraderen en paars-wit om zeker op de tweede plaats aan de topper te beginnen. De Kanaries kwamen op voorsprong en even leek er hoop te zijn, maar enkele dubieuze fases en vier doelpunten van Sporting in tien minuten beslisten er anders over. Exit Sint-Truiden.
 
Dender heeft zich zo verzekerd van het behoud, het deed dat met glans na een 2-1 overwinning tegen Zulte Waregem. Het had daarbij wel enkele keren het geluk dat er een sterke Berthelin in de goal stond. Ook Racing Genk won met 2-1 tegen het veroordeelde Brussels. Het kwam na één minuut al op achterstand, maar kon het tij toch nog doen keren.
 
De Cercle-hype is over. Tegen Moeskroen werd er met 1-0 verloren. Hierdoor is de vierde plaats het maximum haalbare voor de troepen van Glenn De Boeck. Met nog vier punten meer dan Germinal Beerschot is het zo goed als zeker van die vierde plaats. Eerste achtervolger Germinal Beerschot kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Bergen.
 
KV Mechelen won tot slot op zaterdagavond met 1-0 van Westerlo. Charai zorgde een kwartier voor tijd voor het enige doelpunt in de wedstrijd. Westerlo blijft zo in de linkerkolom, terwijl KV Mechelen op een plaats hoog in de rechterkolom geposteerd staat.
 
Na een week vol festiviteiten was het voor Standard zondagavond opnieuw voetballen geblazen. Met loden benen kwam het aan de aftrap tegen een gemotiveerd Charleroi dat tot twee keer toe op voorsprong kwam. Tussendoor kon Jovanovic z’n veertiende van het seizoen potten. Het eerste verlies voor Standard dit jaar in de competitie.
 
Club en Roeselare mochten in een West-Vlaams duel de speeldag afsluiten. De vorige twee duels in het Jan Breydelstadion eindigden telkens op een 1-0 overwinning waarbij elke ploeg er één voor z’n rekening nam. Zondag eindigde de wedstrijd opnieuw op een al bij al verdiende 1-0 voor de thuisploeg, Club Brugge dus. Salou scoorde op het halfuur. Club Brugge heeft zo evenveel punten als Anderlecht. Volgende week staat Anderlecht – Club Brugge op het programma. Een rechtstreeks duel om de tweede plaats!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties