Herentals stunt net niet

Philippe Crols

Herentals mag al zeker niet naar de tweede provinciale. Het verloor de dubbele confrontatie tegen Schelle, maar het maakte de terugmatch nog wel uiterst boeiend.

Die terugmatch leek namelijk een formaliteit te gaan worden. De heenmatch was namelijk uitgedraaid op een 5-1-zege voor Schelle. Blijkbaar dachten de mensen van Schelle ook dat hen nog weinig kon overkomen, maar dat draaide toch nog eventjes anders uit.

De thuisploeg speelde alles op niets en halverwege de eerste helft stond er al een 2-0-voorsprong op het bord. Eerst opende Peeters de score na twintig minuten en iets meer dan zestig seconden later verdubbelde Van Grieken de voorsprong.

Het schip van Schelle dreigde de kapseizen. Zeker toen bezoeker Filip Peeters vroegtijdig naar de kant moest met een rode kaart. Het stond 2-0 aan de rust.

Na rust geloofde de thuisploeg meer dan ooit in een stunt en dat werd er niet minder op toen Wouters op het uur de onvermijdelijke 3-0 lukte. Een half mirakel leek in de maak, maar Schelle bleef in het laatste halfuur toch overeind.