VfL Wolfsburg trekt wereldkampioen aan

Nico Wieme
VfL Wolfsburg trekt wereldkampioen aan
Foto: © SC

VfL Wolfsburg heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Cristian Zaccardo. De Italiaan komt over van US Palermo.

Hinkel, Pospech en Stalteri, dat waren de namen die Felix Magath afgelopen winter op zijn lijstje had staan in zijn zoektocht naar een nieuwe rechtsachter voor VfL Wolfsburg. Geen van hen is uiteindelijk gekomen. Nu heeft de club Cristian Zaccardo vastgelegd.
 
Volgens het Duitse sportblad Kicker komt de 26-jarige Italiaan voor zeven miljoen over van US Palermo en zal hij tot 2011 aan de Wolven verbonden zijn. Onlangs had Magath nog sterk aangedrongen op de komst van de wereldkampioen die bij de Siciliaanse club nog tot 2012 onder contract stond.
 
Zaccardo geldt als een enorm kopbalsterke verdediger met een grote drang naar voren. In de Serie A speelde hij dit seizoen 33 wedstrijden voor Palermo en scoorde daarbij één keer. Sinds 2004 speelt de 17-voudige international voor de ploeg uit Sicilië. Daarvoor verdedigde hij de kleuren van FC Bologna. Tijdens het voorbije WK in Duitsland mocht hij drie keer opdraven: in de voorronde tegen Ghana en de Verenigde Staten en in de kwartfinale tegen Oekraïne.
 
Door het aantrekken van Zaccardo staat het vast dat Rudy Mater niet naar Duitsland komt. Wolfsburg wou in geval van nood de Fransman van FC Valenciennes aantrekken. De club van trainer Magath zou vier miljoen euro geboden hebben voor de verdediger met een goede flankvoorzet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties