'François, we zullen je missen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'François, we zullen je missen'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het Jan Breydelstadion was donderdag een plaats van diepe rouw en verdriet. Honderden fans kwamen bijeen om het overlijden van François Sterchele te herdenken.

“We zullen je missen.” Sterchele, François, Cois had de Brugse harten veroverd en zal voor altijd een plaatsje in de blauw-zwarte familie behouden. Zijn glimlach, zijn gezonde dosis lef en ­– uiteraard – zijn doelpunten zullen iedere voetballiefhebber nog jarenlang bijblijven. 

Rollende tranen
 
“Ongeloof.” Bij iedere supporter gaat hetzelfde woord over de tongen. “Je hoort het op de radio, maar wil het niet geloven”, klinkt het. Tranen rollen echter over de wangen en bevestigen dat dit geen nachtmerrie is. Koude rillingen maken zich meester over alle aanwezigen. De krop in de keel wordt alleen maar groter, wanneer een klein jongetje met een zelfgemaakte tekening afscheid komt nemen van zijn idool.
 
Ook in de Clubshop is het al heel de dag koppen lopen. “Normaal wordt er op het einde van het seizoen niets meer verkocht”, bevestigen ze aan de andere kant van de balie. “Vandaag zijn er al ruim 200 truitjes verkocht. Allemaal met François Sterchele op de rug.” En toch valt er een lach te bespeuren. Niet achter de balie, noch bij de supporters, maar wel buiten de Clubshop. Daar siert een lachende Sterchele de betonnen gevel.
 
Spelen met 10

Ondanks het verdriet gaat de wedstrijd van zaterdag tegen Westerlo door, maar niemand denkt nog aan een klinkende overwinning. Het moet de wedstrijd van Cois worden. “Ze moeten de wedstrijd met tien spelen”, wordt er voorgesteld. “En zijn naam mee afroepen bij de ploegopstelling.” Wie er zaterdag ook de punten pakt, er zullen geen winnaars zijn. Zelfs een eventuele nederlaag van Anderlecht zal daar niets aan veranderen. Zaterdag telt er maar één ding, of misschien drie: Sterchele, François en Cois. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties