Akpala was beste schutter van het seizoen

Akpala was beste schutter van het seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi heeft aan het seizoen 2007-2008 niet de prijs overgehouden die vooropgesteld werd. Toch bleef de Waalse ploeg niet zonder lege handen achter. Joseph Akpala verzekerde zich op de laatste speeldag van de topschutterstitel.

Akpala scoorde tegen Cercle Brugge een keertje. Veel veranderde dat niet echt meer aan de zaak. De wedstrijd tegen de West-Vlamingen ging verloren en ook voor het behalen van de topschutterstitel bleek de treffer achteraf niet meer nodig te zijn.

De spits van Charleroi scoorde in totaal 18 keer. De eerste achtervolgers van Akpala vonden twee maal minder de weg naar de netten. Leye en Jovanovic beenden op de laatste speeldag Barda en Malki nog bij. Zij kwamen op de slotdag niet meer tot scoren en hielden het dus bij 16 goals.

Verder vinden we met 15 goals ook nog Mbokani van Standard. Dissa en Nong maakten dit seizoen respectievelijk 14 en 13 goals.

Of de nieuwe topschutter, Akpala, ook volgend seizoen nog in België speelt is nog maar zeer de vraag. Vanuit Frankrijk is er concrete interesse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties