Vermeersch gooit Van der Elst op de keien

Vermeersch gooit Van der Elst op de keien
Foto: © SC

Franky Van der Elst is door Brussels-voorzitter Johan Vermeersch ontslagen als trainer van de club. De ex-speler van Club Brugge werkte nog maar vier maanden voor de degradant. Hij kon de club niet behoeden voor de degradatie.

Johan Vermeersch, de voorzitter van Brussels, motiveert zijn beslissing in de krant Het Nieuwsblad. "Ik had Franky Van der Elst gevraagd om de laatste drie of vier wedstrijden meer jeugd te laten spelen, maar hij heeft dat niet gedaan. Dat is zeer jammer, te meer omdat we wel degelijk heel goede jeugdspelers hebben", aldus de Brussels-preses.

Vermeersch wil volgend seizoen aan de slag gaan met eigen jeugd en met eigen Brusselse spelers. Hij vindt dat de club dat te weinig heeft gedaan in het verleden. Bij Brussels gaan ze nog niet meteen op zoek naar een vervanger voor Van der Elst. "Daar is het nu nog te vroeg voor", klint het in het Edmond Machtensstadion.

Franky Van der Elst reageerde kort. "Het is twee weken geleden dat ik Vermeersch voor het laatst sprak. Ik moet zeggen dat ik dit nieuws verwacht had. Of er al interesse is van andere ploegen? Zeker, en na het avontuur bij Brussels smaakt het bij mij naar meer. Ik wil aan de slag gaan, maar ik weet niet of het in de Jupiler League zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties