Greven: 'Een loting met zes Cup Finals'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Greven: 'Een loting met zes Cup Finals'
Foto: © SC

Zaterdagavond begint de eindronde in tweede klasse. Hoe schatten de ploegen hun kansen in? Voetbalkrant polste bij Sammy Greven, kapitein van Oud-Heverlee Leuven.

1. Wat zijn de sterke en de zwakke punten van Oud-Heverlee Leuven?
 
“Ik ben ervan overtuigd dat het collectief ons sterkste punt is. We hebben een fantastische groep die sterk aan elkaar hangt en daar geraak je in een eindronde heel ver mee. Als er iemand uitvalt, wordt dat ook altijd goed opgevangen. Zwakke punten? We hebben een jonge groep, waarin weinig spelers ervaring hebben in een eindronde.”
 
2. Wie of wat kan bij jullie het verschil maken?
 
“In eerste instantie is onze twaalfde man heel belangrijk. We gaan hun hulp heel hard nodig hebben. Het collectief is ook heel belangrijk om goede resultaten te halen. We hebben hier met 20 man heel hard aan gewerkt en willen nu de kers op de taart zetten.”
 
3. Wie wordt de grootste concurrent voor het ticket naar eerste klasse?
 
“Iedere ploeg begint met 25 procent kans aan de eindronde. Het is een loting met zes Cup Finals. Met Antwerp moeten we misschien iets meer rekening houden. Zij hebben al meer ervaring met het spelen van een eindronde, maar ik geef ons ook een grote kans. We zullen er zeker dicht bij zijn.”
 
4. Is Oud-Heverlee Leuven klaar voor eerste klasse?
 
“Niets moet, maar alles mag. De club zal heel tevreden zijn met de promotie. Achter de schermen zijn ze alvast hard aan het werken om zich voor te bereiden op een verblijf in de hoogste afdeling. We hebben alvast een heel goede accomodatie, die zeker op het niveau van eerste klasse is.”
 
5. Waarom gaat Oud-Heverlee Leuven naar eerste klasse?            
 
“Na drie seizoenen in tweede klasse moet de club de kans grijpen om te promoveren. Je kan geen vijf of zes jaar in tweede blijven spelen. De spelers hebben de ambitie om in eerste klasse te spelen. Wie die ambitie niet heeft, moet maar op een lager niveau spelen. De club is er klaar voor. We moeten er nu alles aan doen om de stap naar eerste te zetten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties