Standard zet Profliga op rand van de afgrond

Anthony Van der Planken
| 32 reacties
Standard zet Profliga op rand van de afgrond
Foto: © SC

De Profliga staat op de rand van de afgrond. De achttien eersteklassers komen vandaag opnieuw samen om te vergaderen over het bod van Belgacom op de televisierechten, maar niemand die een uitweg ziet. De totale chaos dreigt.

Het gros van de clubs lijkt gewonnen om het bod van Belgacom ter waarde van 45,7 miljoen euro te aanvaarden. De afgelopen twee weken groeide het besef dat een nieuwe ronde niet meer geld zou opleveren.

Enkel Standard en in mindere mate Charleroi willen het bod niet aanvaarden. Wellicht niet toevallig worden die twee teams gesponsord door het Waalse kabelbedrijf VOO, concurrent van Belgacom. Standard zou zelfs al een bod van BeTV, de betaalzender van VOO, ontvangen hebben. De Rouches dreigen dan ook om hun televisierechten apart te gaan verkopen.

Dat zou meteen een bom leggen onder de tv-rechten, de Profliga én de competitiehervorming. Belgacom bood immers 44,7 miljoen euro op het volledige rechtenpakket en zal ongetwijfeld zijn bod intrekken moest dat niet de rechten van de huidige landskampioen omvatten. Meteen komt ook de Profliga onder druk te staan. Verder samenwerken heeft immers weinig zin als de clubs het niet eens geraken over de belangrijkste doelstelling van de Profliga: de verkoop van de tv-rechten.

Als Standard beslist zijn tv-rechten apart te verkopen, dreigt ook de totale chaos. Het Belgische voetbal dreigt dan te verzanden in een waaier aan boycots. Eerder kondigden enkele teams al aan een jeugdelftal te sturen naar Sclessin. Ook boycots van Standards bezoekende supporters bij uitwedstrijden worden niet uitgesloten.

Genoeg redenen om toch tot een akkoord te komen. Het Anderlecht-bestuur zat gisteren al aan tafel met de Standard-top om hen toch te overtuigen in te gaan op het bod, zo weet Het Laatste Nieuws. Of dat gelukt is, weten we vanmiddag. Of krijgen we wéér uitstel?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties