Gerets deze week praatgast in Spraakmakers

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
Gerets deze week praatgast in Spraakmakers
Foto: © SC

Eric Gerets (°1954) is de meest succesvolle Belgische clubtrainer aller tijden. Op dit moment is hij met veel bijval aan de slag bij Olympic Marseille. Gerets werd kampioen in drie verschillende landen.

Ooit bezorgde hij het kleine Lierse onverwacht het kampioenschap en nadien volgden nog titels met Club Brugge, PSV Eindhoven en Galatasaray in Turkije.

Hij wordt alom geprezen om de energie die hij etaleert, het vermogen om voetballers te motiveren en in het gareel te houden, en de gave om snel en accuraat in te grijpen. Het charisma dat hij uitstraalt, had hij al als speler, toen hij in leeuwenstijl zijn ploegmaats bij Standard vooruitststuwde en later toen hij als aanvoerder van PSV liefst zes maal de landstitel veroverde. Bij Standard moest hij één zwarte bladzijde omslaan toen hij veel te zwaar gestraft werd voor een omkoopaffaire, aangestookt door Raymond Goethals, toen zijn trainer bij Standard en nu zijn grote voorganger bij Marseille.

Wat Gerets dit seizoen bij Olympic Marseille voor mekaar heeft gebracht, is zonder meer een stunt. Hij leidde het team van de 19de plaats in de klassement naar de derde plaats en kwalificatie voorde Champions League. Gerets wordt dan ook op handen gedragen in het vurige en voetbalgekke Marseille.

Zo voorspoedig zijn trainerscarrière verloopt, zo moeizaam vergaat het de Limburger in zijn privéleven. Na een echtscheiding een paar jaar geleden is de relatie met zijn twee zoons verstoord en die privé-perikelen halen net iets te makkelijk de sensatie-artikels in de kranten.

In Marseille leeft Gerets in gezelschap van een indrukwekkende Deense dog die hij cadeau kreeg van de voorzitter van Galatasaray. De hond wijkt zelden van zijn zij en is zelfs van de partij op de trainingen.

Frank Raes ontmoet een aimabele Eric Gerets in het mooie en zonovergoten trainingscomplex van Marseille, La Commanderie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties