Namen en Wezet kijken mekaar in de ogen

Rombaux Gunther
| 12 reacties
Namen en Wezet kijken mekaar in de ogen
Foto: © SC

Zondagnamiddag staat de heenwedstrijd van de finale op het programma in de eindronde van derde klasse. Ook Aalst en Turnhout nemen het tegen mekaar op, weliswaar met een derde plaats als inzet.

Namen en Wezet staan voor twee belangrijke wedstrijden, in twee onderlinge duels moeten ze uitmaken wie een plaatsje krijgt in tweede klasse. Wezet had het tot op heden niet echt makkelijk in zijn wedstrijden, in zijn eerste twee wedstrijden moest het wachten tot het nemen van strafschoppen om door te stoten tot de halve finales, dit ten nadele van RC Mechelen. In zijn halve finale namen de Luikenaars het op tegen Eendracht Aalst, dat zich in beide wedstrijden de evenknie toonde van Wezet. In Aalst kwam de club tweemaal op gelukkige wijze op voorsprong, waardoor het de winst mee huiswaarts nam. In de terugmatch loerde het op de counter en wist het zo de tweede winst op rij binnen te halen, met een finaleticket als beloning. Zijn tegenstander in deze finale, Namen, nam in zijn eerste duel makkelijk afstand van KV Turnhout. In Namen dacht men dat de buit al binnen was, maar niets was minder waar, het bleef voor de tweedeklasser bibberen tot het laatste fluitsignaal. Turnhout slaagde erin om te scoren en deed de twijfel bij Namen toeslaan, misschien kan Wezet wel door een belangrijk uitdoelpunt opnieuw de twijfel in de Naamse rangen laten sluipen.

Ook op zondagnamiddag staan de twee verliezende halve finalisten tegenover mekaar. Eendracht Aalst  ontvangt KV Turnhout. Beide clubs namen het ooit al eens tegen mekaar op in een eindronde voor promotie, die confrontatie in het seizoen ’90-’91 werd door Aalst met het kleinste verschil gewonnen in Turnhout, wat de Ajuinen toen promotie opleverde naar eerste nationale. Zondag echter geen promotie als inzet, maar een ‘troostingsfinale’  met als inzet de derde plaats in de eindronde.

Wedstrijden;

zo. 1 juni 16u.,  UR Namen - Wezet
zo. 1 juni 16u., Eendracht Aalst - KV Turnhout

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties