Hosteaux: 'Schandalig optreden van de politie'

Dirk Pieters
Hosteaux: 'Schandalig optreden van de politie'
Foto: © SC

Na de voetbalwedstrijd Antwerp - Tubeke kwam het zondagavond tot relletjes. Dertien personen werden opgepakt, zeven agenten raakten gewond.

De politie ontplooide een imposante ordemacht voor het eerst deze eindronde. Dat werkte blijkbaar als een rode lap bij de supporters. Ook de buurtbewoners die alles zagen gebeuren vanuit de huizen spraken van een schande. De supporters gingen teneergeslagen naar huis.

Gemeenteraadslid en supporter Frank Hosteaux was naar de Bosuil afgezakt om de wedstrijd bij te wonen. "Ondanks de beslissing van burgemeester Janssens zette de politie weer honden in. Pure provocatie van de agenten. Gezinnen met kinderen mochten niet weg. Agenten vielen een tachtiger lastig omdat hij niet snel genoeg stapte. Zelfs het gsm-verkeer werd lokaal onderbroken. Ik interpelleer de burgemeester. Een schande dat de politie mensen gijzelt. De gelijkenis met de ongeregeldheden na Antwerp - KV Mechelen van vorig jaar is treffend. Als de politie niet zo massaal aanwezig was geweest, dan was er waarschijnlijk niets gebeurd." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties