Rusland bezwijkt onder de druk

Luc Goderis
| 0 reacties
Rusland bezwijkt onder de druk
Foto: © SC

Nog exact vier keer slapen en dan barst het EK-geweld los in Oostenrijk en Zwitserland. Inmiddels zit ook voetbalkrant.com in de laatste rechte lijn met de voorbeschouwingen. Vandaag is Rusland aan de beurt.

The road to Euro 2008
Rusland heeft een spannende kwalificatiereeks achter de rug.  Op twee speeldagen voor het einde hadden ze alles in eigen handen, maar bezweken in Israël onder de druk (2-1).  Engeland had daarom op de slotspeeldag genoeg aan een punt tegen groepswinnaar Kroatië om zich ten koste van de Russen te plaatsen.  Een dramatische 2-3 nederlaag gooide echter roet in het Engelse eten, zodat de manschappen van Guus Hiddink zich toch mochten opmaken voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland.

De bondscoach : Guus Hiddink

De Nederlander Guus Hiddink heeft als coach een rijkgevuld CV.  Hij begon bij De Graafschap en haalde daarna met PSV in 1988 Europa Cup I binnen.  Na Fenerbahçe en Valencia was hij vier jaar bondscoach van Nederland, waarmee hij de halve finale van het WK 1998 haalde.  Hiddink trok daarop terug naar Spanje en trainde Real Madrid en Real Betis.  In 2000 werd hij bondscoach van Zuid-Korea met wie hij hoge ogen gooide op het WK 2002.  Op het volgende WK was de Nederlander opnieuw present, dit keer met Australië.  Zijn Socceroos werden pas na een Italiaanse schwalbe uit het tornooi gekegeld.  Deze zomer kan Hiddink opnieuw de droom van een eindronde beleven, dit keer met Rusland.
 
De ster : Andrei Arshavin
De 26-jarige aanvaller is de onbetwiste ster van dit jonge Russische elftal.  Hij doorliep in St. Petersburg alle jeugdreeksen van Zenit en speelt er nu nog steeds.  De aanvoerder van de Russen is de eerste twee duels op dit EK echter geschorst en het is dan ook zeer de vraag of zijn ster echt wel zal schitteren.
Andrei Arshavin's palmares raakt de laatste jaren aardig gevuld.  In 2003 pakte hij met Zenit de Russische beker.  Zowel in 2004 als in 2006 werd hij verkozen tot Russisch voetballer van het jaar.  Eind 2007 kroonde hij zich met Zenit tot landskampioen en sedert vorige maand mag hij ook de Uefabeker op zijn CV plaatsen.
 
De joker : Diniyar Bilyaletdinov
 
Diniyar Bilyaletdinov is de jonge linkerflank van Lokomotiv Moskou.  Hij kan echter even goed overweg met een centrale rol op het middenveld, maar veel liever speelt hij als aanvallende middenvelder net achter de spitsen.  De dribbelkont uit Moskou beschikt tevens over een formidabele pas en pikt geregeld zelf zijn goaltje mee.
 
Pronostiek
 
Het jonge, onervaren Russische team zal het moeilijk krijgen op dit EK.  De jongens van Hiddink laten het onder druk steevast afweten en zullen Spanje en Zweden moeten laten voorgaan in hun poule.  Uittredend Europees kampioen Griekenland zullen ze wel meester kunnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties