Alleen Liverpool klopt Anderlecht op het EK

De Nijs Michael
| 1 reacties
Alleen Liverpool klopt Anderlecht op het EK
Foto: © SC

Het EK is gisteren van start gegaan met de match tussen thuisland Zwitserland en Tsjechië. Bij Tsjechië zitten drie spelers van Anderlecht in de EK-selectie en dat is vrij uniek, alleen Liverpool had ooit meer spelers in één selectie op het EK.

Anderlecht heeft met Daniel Zitka, Stanislav Vlcek en Jan Polak (foto) drie spelers bij Tsjechië en dat brengt de Brusselaars 12.000 euro per dag op, alleen Liverpool deed ooit beter op een EK. De Engelse topclub had met Reina, Albeloa, Xavi Alonso en Torres namelijk vier spelers in de selectie van Spanje op het EK 2004.

Tijdens dit EK verdienen naast Anderlecht ook Nürnberg, Chelsea en Real Mardid een aardige cent aan dit EK. Nürnberg heeft met Koller, Blazek en Galasek namelijk eveneens drie spelers in de selectie van Tsjechië. Chelsea is dan weer vertegenwoordigd door drie spelers in de Franse selectie: Malouda, Makelele en Anelka. Tot slot vaardigt het Spaanse Real Madrid drie spelers af in de Nederlandse selectie, het gaat om Sneijder, Van Nistelrooij en Robben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties