Vanhoof: 'Weer stabiliteit in KV'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vanhoof: 'Weer stabiliteit in KV'
Foto: © SC

KV Mechelen maakte vorig jaar de overstap van tweede naar eerste klasse. De Maneblussers speelden een goed eerste jaar en wisten zich zonder al te veel problemen te handhaven bij de elite. Fi Vanhoof is ook gerust in een goede afloop van komend seizoen.

Fi Vanhoof blikt in Gazet van Antwerpen al even vooruit naar het komende seizoen. Op transfervlak is het vrij rustig bij KV Mechelen. Dat had de sportief directeur ook aangekondigd, want “hoe meer transfers je moet doen, hoe slechter”.
 
Basis gelegd
Vanhoof straalt weer. Het is ooit anders geweest. Toen zijn KV plots van eerste naar derde klasse zakte, had de arme man veel kopzorgen. Malinois vocht zich echter terug naar de Jupiler League en wil daar ook blijven. “Er zit weer stabiliteit in de club en dat willen we behouden”, zegt Vanhoof. “Eindelijk is er weer een basis, we kunnen zo de competitie in. Ik ben blij dat we de spelers die we wilden houden, langer hebben vastgelegd.”
 
Stilte in transferland
De contractverlengingen hebben de rood-gele club wel een aardig som gekost. “Die contracten waren een zware financiële inspanning, maar de spelers verdienen dat. We zitten voor de komende twee jaar gebeiteld.”
 
KV Mechelen toonde nog geen al te grote bedrijvigheid op de transfermarkt. Dat was de voorbije jaren niet het geval. Met Guiseppe Rossini, David Grondin, Wouter Biebauw en Yannick Thoelen werden nog maar vier spelers aangetrokken. “Alle aanwinsten waren transfervrij”, verdedigt Vanhoof de clubfilosofie. “Dat past in de huidige financiële politiek van de club.”
 
Meer dan één miljoen voor Nong
Hoewel het niet de bedoeling is een karrenvracht nieuwelingen aan te trekken, wil Vanhoof er toch nog enkele spelers bij. “Ik wil nog iemand met ervaring. Vorig jaar ontbrak het ons aan iemand die rust in de ploeg brengt. Daarnaast wil ik nog één of twee jonge talenten.” Of Aloys Nong bij de Maneblussers blijft, hangt ervan af wie de transfersom van meer dan één miljoen euro wil ophoesten, want “Nong behoort tot de vijf beste spitsen van België”.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties