Kruiswijk: 'Anderlecht was het meest concreet'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kruiswijk: 'Anderlecht was het meest concreet'
Foto: © SC

Arnold Kruiswijk heeft er zijn eerste trainingsdagen opzitten bij RSC Anderlecht. De krant Het Nieuwsblad vond het tijd voor een kennismaking met de Nederlander die overkwam van FC Groningen.

Arnold Kruiswijk stelt zich zelf voor: "Ik ben een linksvoetige, voetballende verdediger. In Nederland is dat onvermijdelijk. Daar is het voor een verdediger zelfs belangrijker te voetballen dan te verdedigen. Ik ben opgeleid als centrale verdediger en dat is ook mijn favoriete positie, maar in nood kan ik ook spelen als linksback."

Welk idee hij heeft van de Belgische competitie? "Dender, Tubeke, die ploegen ken ik ondertussen van naam, maar ik weet er niet zoveel over. Het Belgisch voetbal wordt in Nederland niet hoog ingeschat. Ik weet niet of dat klopt. Ik zal pas het niveau kunnen beoordelen als ik een aantal wedstrijden gespeeld heb. De Belgische competitie is eigenlijk vooral onbekend in Nederland", aldus Kruiswijk.

Kruiswijk kon ook nog naar andere ploegen. "Anderlecht was het meest concreet. Tijdens de winterstop ben ik naar hier geweest en het beviel me. Ik kon ook nog een halfjaar gewacht hebben en dan waren er misschien wel meer opties geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties