Vijf redenen waarom Spanje Europees kampioen wordt...

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vijf redenen waarom Spanje Europees kampioen wordt...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spanje kroont zich zondagavond tot Europees kampioen. Voetbalkrant.com geeft u vijf redenen waarom 'La Seleccion' voor het eerst in 44 jaar de 'Eurocopa' pakt.

Vanuit Wenen

  1. Luis Aragonés 
Luis Aragonés staat zo goed als zeker voor zijn laatste opdracht als Spaanse selectieheer. De dynosauriër onder de bondscoaches is zijn taak al langer beu en trekt na het EK mogelijk naar Fenerbahçe. De spelers willen echter nog doorgaan met Aragonés. Zoniet, dan zullen ze er alles aan doen om hem het gepaste afscheid als bondscoach te geven.
 
  1. La mentalidad
 
De kwalificatie voor de halve finale heeft iets veranderd in de hoofden van de Spaanse voetballers. Keer op keer faalden de Spanjaarden in de kwartfinale, maar nu ze die psychologische barrière overschreden hebben – en dan nog wel tegen Italië, is het geloof in een tweede Europese titel groots geworden.
 
  1. Het publiek
 
Duitsland kan zondag in Wenen op de grootste eigen achterban rekenen, maar Spanje verovert dan weer de sympathie van de gastlanden. Duizenden Oostenrijkers en Zwitsers schaffen zich Spaanse fanartikelen aan en staan achter La Seleccion. De grenzenloze steun stuwt Fernando Torres en co naar ongeziene hoogten.
 
  1. Francesc – Cesc – Fabregas
 
De Arsenal-middenvelder fungeert als reserve in het elftal van Luis Aragonés, maar is bij iedere invalbeurt beslissend voor de ploeg. Met een magistrale pass zette hij Daniël Güiza tegen Rusland op weg naar de geruststellende 2-0 voorsprong. Na het uitvallen van David Villa mag hij in de finale mogelijk rekenen op een plaatsje in het basiselftal.
 
  1. Fysiek
 
Duitsland is een ploeg die er voor blijft gaan, maar tegen de Spanjaarden zullen de Duitsers meer achter de bal moeten lopen dan hen lief is. Rusland spreidde een ongelooflijke fysieke kracht ten toon tegen Nederland, maar werd het slachtoffer van de Spaanse tik-tak-tactiek. Het wordt de Duitsers, die al veel krachten verspeelden in hun kwartfinales op 29 juni in Wenen fataal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties