'Kunnen ladder gebruiken tegen de Duitsers'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Kunnen ladder gebruiken tegen de Duitsers'
Foto: © SC

Luis Aragonés begint zondagavond aan zijn laatste opdracht als nationale selectieheer van Spanje. Na vier jaar aan het roer van ‘La Seleccion’ wil hij in stijl afscheid nemen. “Finales zijn er om te winnen, niet om mee te doen.”

Vanuit Wenen

Na het Europees kampioenschap van 2004 in Portugal nam Aragonés de scepter over van Iñaki Saez, die met Spanje niet voorbij de groepsfase raakte. Sinds zijn aanstelling beleeft Spanje één van zijn succesvolste periodes uit de geschiedenis met de finale als hoogtepunt, maar de voorbije jaren waren voor Aragonés niet de makkelijkste uit zijn carrière. De 69-jarige trainer uit Hortaleza werd voortdurend bekritiseerd door de media, waardoor de relatie meermaals een kookpunt bereikte. Toch is Aragonés niet rancuneus.
 
“Alles wat er is gebeurd, is nuttig”, relativeert Aragonés. “Al het lijden was de moeite waard om deze finale te halen. En als we winnen, kan ik met een voldaan gevoel terugblikken op de voorbije vier jaar. Dat is een bewijs dat ik goed werk heb geleverd. Ik ben heel blij dat de spelers achter mij zijn blijven staan en het vertrouwen in mij hebben behouden.”
 
Eerst moet er nog gewonnen worden en dat is geen sinecure tegen een tornooiploeg als Duitsland. “Ik ben vooral met mijn eigen team bezig, maar Duitsland is een fysiek sterk team. Ze zijn met hun grote jongens heel gevaarlijk op stilstaande fases. We kunnen zondag een ladder gebruiken. Dat Ballack misschien niet meespeelt, is geen voordeel. Iedere topspeler kent wel eens een mindere dag en zijn vervanger zal zeker meer lopen om zich te bewijzen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties