Oranje krijgt prijs voor beste fans

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Oranje krijgt prijs voor beste fans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland mag het EK dan wel niet winnen. Onze noorderburen gaan sowieso met een prijs naar huis. De supporters van Oranje werden door Partofthegame.tv verkozen tot beste fans van Uefa Euro 2008.

Vanuit Wenen

“Ze namen iedere stad die ze bezochten volledig over”, aldus Jeanette Stenild van Partofthegame.tv, dat de fans van alle zestien deelnemende landen minstens een volledige wedstrijddag volgden.
 
Nederland kreeg samen met Zweden de allerhoogste waardering, maar doorhun “ongelooflijk aantal afgereisde fans en hun versieringen” gaat Oranje met de hoogste prijs lopen. De trofee zal tijdens de eerstvolgende officiële wedstrijd overhandigd worden aan Lloyd Vanderberg, de voorzitter van de officiële Oranje-fanclub.
 
De Partofthegame.tv Fan-top 5:
 
  1. Nederland: Groot aantal fans, positieve impact op de gaststeden, schitterende decoraties en organisatie, veel gezang en goed gedrag van de supporters
  2. Zweden: Indrukwekkende versieringen, maar iets minder dan Nederland. Veel gezangen en goede organisatie. Goed gedrag.
  3. Kroatië: Heel veel supporters, veel gezang en aanmoedigingen. Goede organisatie en mooie versieringen, maar in mindere mate dan Nederland en Zweden.
  4. Polen: Veel fans en sterke vocale achterban, maar in mindere mate georganiseerd.
  5. Spanje: Ondanks de afstand veel fans. Goede zin voor humor en goed gedrag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties