Politici kritisch over stadionplannen burgemeester Moenaert

Politici kritisch over stadionplannen burgemeester Moenaert
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Brugs burgemeester Patrick Moenaert pakte deze week opnieuw uit met een alternatief voor het nieuwe stadion in Loppem. Moenaert zou graag een complex uitbouwen aan de Blankenbergse Steenweg, waar zowel Cercle als Club Brugge zouden kunnen spelen.

Club Brugge toonde zich deze week al bijzonder kritisch over dat plan. Ook verschillende andere politieke partijen zien Moenaerts plan niet zitten.

Tom Maes, lid van de Zedelgemse Open VLD, houdt vast aan de locatie in Loppem. "De plannen die burgemeester Moenaert gisteren wereldkundig maakte, lijken meer op een vlucht vooruit van de Brugse burgervader, die na zijn ongelukkige tussenkomst in de Brugse gemeenteraad omtrent dit dossier nog even zijn spieren wil laten zien, om finaal toch te moeten toegeven dat de enige objectieve, haalbare en maatschappelijk verantwoorde keuze die van de site Oostkampse Baan in Loppem is."

Oppositiepartij Vlaams Belang geeft eveneens de voorkeur aan Loppem. "Moenaert is duidelijk het noorden kwijt", zegt Brugs gemeenteraadslid Alain Quataert. 'Hoeveel keer zal de burgemeester nog van idee veranderen? Hij geeft steeds meer de indruk dat hij de pedalen in dit dossier kwijt is en niet meer weet van welk hout pijlen te maken."

Ook Groen! is tegen een stadion aan de Blankenbergse Steenweg, maar dan om een heel andere reden. "Het noorden van Brugge dreigt de vuilbak van de stad te worden", zegt Rita Brauwers. "Je kunt niet al je lasten naar één kant van de stad schuiven en de lusten houden voor het zuiden van Brugge, dat blijkbaar groen en residentieel moet blijven." Waar moet het nieuwe stadion dan wel komen? Groen! is immers ook tegen een stadion in Loppem. De partij rakelt een ondertussen al lang opgeborgen scenario op: "Voor ons is er maar één oplossing: een uitbreiding van het Jan Breydelstadion."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties