Witte Pion: 'Club is te koppig'

Nico Wieme
Witte Pion: 'Club is te koppig'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het Brugse stadiondossier blijft voor beroering zorgen. Naarmate 15 juli nadert, de dag waarop de Vlaamse regering de knoop eindelijk zou doorhakken, profileren de hoofdrolspelers zich steeds meer. Ze laten niet na met scherp naar elkaar te schieten.

Michel D’Hooghe bond afgelopen donderdag de kat de bel aan. Op de jaarlijkse spelersvoorstelling fulmineerde de Clubvoorzitter zijn ongenoegen over de trage gang van zaken in het Brugse stadiondossier. De Brugse sterke man verweet de politiek een spelletje te spelen en zei dat hij niet meer kon instaan voor de reacties van de blauw-zwarte fans.
 
Koppig
In een reactie op de woorden van D’Hooghe verwijt de actiegroep Witte Pion, die zich tegen het stadionproject in Loppem kant, Club Brugge dat het een te grote mate van koppigheid aan de dag legt. “Michel D'Hooghe klaagt dat het stadiondossier na anderhalf jaar nog nergens staat, maar als Club Brugge wat minder star en koppig was geweest, was er misschien al lang een valabel alternatief”, aldus Johan Verstraete van Witte Pion in Het Nieuwsblad.
 
Pretentie
Verstraete vindt dat de uitspraken van Michel D'Hooghe “naar pretentie neigen”. Dat de Clubpreses niet geneigd is om naar andere voorstellen te luisteren, kan bij Witte Pion op geen begrip rekenen. “D’Hooghe zegt dat ze een andere ploeg zullen mogen zoeken als er aan de Blankenbergse Steenweg wordt gebouwd. Maar stel dat de Vlaamse regering met dat alternatief op de proppen komt, dat de verhoopte capaciteit haalt en waarbij de financiering rond is. Hoe kan een Club daar nu tegen zijn?”
 
Niet ernstig?
Michel D’Hooghe beweert dat er niet meer ernstig wordt gewerkt. “Hoe kan hij weten of onze Vlaamse ministers niet ernstig werken? Misschien zijn ze zelfs erg goed bezig om een project op poten te zetten dat veel meer mogelijkheden biedt dan wat Club op tafel heeft gelegd. Een project op een locatie die niet op twintig meter van een dorpskom ligt. Een project dat naast voetbal ook plaats biedt aan andere sport, cultuur, enzovoort. Niet ernstig? Toch een hoogst voorbarige conclusie. Is het wel ernstig om je koppig vast te bijten aan je eigen plan, niet open te staan voor alternatieve voorstellen?” besluit Verstraete.
 
Onaanvaardbare reactie
Naast Witte Pion was ook Patrick Moenaert niet gelukkig met de uitspraken van de Clubvoorzitter. De Brugse burgemeester vindt dat D’Hooghe de afspraak niet is nagekomen om geen commentaar te geven vóór 15 juli. “Ik betreur ten zeerste dat dit wel gebeurde. Onaanvaardbaar. Alle partijen komen overeen om in stilte te onderhandelen. Toch lekt de volledige inhoud van de besprekingen nog voor het eind van de vergadering uit. In die omstandigheden moet ik reageren”, aldus Moenaert in Het Nieuwsblad.
 
Op die reactie van Moenaert wou D’Hooghe geen verdere commentaar geven. “De persconferentie was voldoende duidelijk”, zo blijft de voorzitter onvoorwaardelijk bij zijn donderdag geformuleerde visie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties