KBVB: 'Kompany schorsen als het nodig is'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
KBVB: 'Kompany schorsen als het nodig is'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd bekend dat Vincent Kompany van zijn Duitse club Hamburg SV niet mag deelnemen aan de Olympische Spelen in Beijing met de Belgische ploeg. In het bondsgebouw kunnen ze er niet om lachen en dreigen ze met maatregelen.

Hamburg SV is er niet gerust in dat Vincent Kompany naar de Olympische Spelen zou gaan. Onze landgenoot is de duurste aankoop ooit van de Duitsers en ze hebben afgelopen seizoen gemerkt dat de verdediger te vaak geblesseerd was. Bovendien had Kompany ook last van 'mentale vermoeidheid'. Hamburg zou dus liever hebben dat Kompany in Duitsland blijft en zal waarschijnlijk druk hebben uitgeoefend op de speler om hun zin door te drijven.

Kompany blijft in de Duitse pers op de vlakte. "Ik wil er geen commentaar over geven. Als ik wat zou zeggen, zou het negatief kunnen uitvallen voor België of voor Hamburg", klinkt het. Daaruit valt toch af te leiden dat zijn beslissing zeker niet vrijwillig is geweest.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker is alvast van plan het hierbij niet te laten. Hij is van mening dat de Olympische Spelen op een officiële datum vallen en dat België Kompany dus kan opeisen. "We zullen geen uitzonderingen toestaan. Anders is het hek helemaal van de dam. Als het moet, zullen we strenge regels hanteren. We zijn bevoegd om een speler te schorsen", besluit een kwade De Keersmaecker in de krant Het Laatste Nieuws.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties