Anderlecht geeft Pareja vrij voor de Spelen

De Nijs Michael
| 56 reacties
Anderlecht geeft Pareja vrij voor de Spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Pareja mag zich opmaken voor een hoogtepunt in zijn carrière. De verdediger van Anderlecht is door de coach van de Argentijnse beloften namelijk opgeroepen voor de Olympische Spelen.

Pareja behoorde in eerste instantie niet tot de Argentijnse selectie, maar de verdediger werd door de coach van de Argentijnse beloften nu toch opgeroepen voor de Olympische Spelen

Pareja is bij Anderlecht een belangrijke speler, maar toch heeft de Brusselse club besloten om hem vrij te geven. "Nico werd dinsdag gebeld en heeft mij daar 's avonds van op de hoogste gebracht", bevestigt trainer Jacobs op de clubwebsite. "We wisten dat hij als reservespeler op de lijst stond en nu er een speler geblesseerd is uitgevallen, werd hij opgeroepen."

Toch ziet Jacobs zijn Argentijn met pijn in het hart vertrekken: "Dit is sportief een groot verlies voor Anderlecht, maar het is uiteindelijk een unieke kans die Nico niet mag laten liggen. Uiteindelijk is dit ook de verdienste van Anderlecht. Toen Sporting Pareja naar het Astridpark haalde, was hij nog niet zo bekend en intussen schopte hij het tot de Argentijnse beloftenploeg", stelt de coach vast.

Argentinië is op de Olympische Spelen titelverdediger, maar toch moet Pareja niet op een voorkeursbehandeling rekenen als hij terug naar België komt. "Pareja weet dat hij zich bij zijn terugkeer zal moeten schikken naar de situatie. Hij zal geen basisplaats kunnen opeisen omdat hij deel uitmaakte van de Argentijnse nationale beloftenploeg", aldus Jacobs. 

Anderlecht hoeft de komende weken dus niet te rekenen op Pareja, de speler zal morgen dan ook niet aantreden in de oefenmatch van paars-wit tegen een amateurselectie. Komende maandag moet Pareja zich melden bij de Argentijnse beloften.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties