FIFA praatte met drie landen over WK 2010

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FIFA praatte met drie landen over WK 2010
Foto: © SC

Nog altijd is het niet zeker dat het WK 2010 effectief in Zuid-Afrika zal plaatsvinden. Mocht de generale repetitie, de Confederations Cup in 2009, in een fiasco uitdraaien, dan zijn er drie landen kandidaat om de organisatie over te nemen.

Sepp Blatter, de baas van de wereldvoetbalbond FIFA, liet weten dat er een plan B, plan C en zelfs een plan D op tafel ligt. Met deze uitspraken wil de Zwitser wellicht wat druk op de ketel zetten bij het Zuid-Afrikaanse organisatiecomité om zo snel mogelijk de grootste problemen aan te pakken.
 
Volgend jaar wordt de Confederations Cup in Zuid-Afrika georganiseerd. Dat is de traditionele testcase voor het echte WK het jaar nadien. Eén stadion zal in juni 2009 zeker al niet klaar geraken. Daarnaast blijven transport en veiligheid een erg groot probleem in Zuid-Afrika.
 
"Ik heb ondertussen met drie landen gesproken die de organisatie eventueel zouden kunnen overnemen. Ze hebben maar één jaar nodig om zich voor te bereiden", zei Blatter nog zonder de landen bij naam te willen noemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties