Akpala: 'Vergelijk me aub niet met Amokachi'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Akpala: 'Vergelijk me aub niet met Amokachi'
Foto: © SC

Joseph Akpala gaat dus aan de slag bij Club Brugge en zoals eerder gemeld vielen er heel wat reacties te noteren in het blauw-zwarte kamp, maar uiteraard laat ook Akpala zelf het niet na om de pers te woord te staan.

Bij Club Brugge gaat Akpala opnieuw samenwerken met Jacky Matthijsen, die destijds coach was bij Charleroi. "Dat ik opnieuw met hem kan werken, is voor mij heel motiverend", reageert de trefzekere spits. Toch beseft Akpala dat het niet makkelijk zal zijn om zich te onderscheiden bij Club. "Ik besef uiteraard dat de druk bij een topteam als Club Brugge groot zal zijn, groter dan bij Charleroi, maar ik wil vooral mezelf geen extra druk opleggen", klinkt het nuchter bij de kersverse aanwinst.

Toch steekt Akpala niet onder stoelen of banken dat hij ooit naar het buitenland wil, maar de Nigeriaan blijft erg bescheiden. "Ik besef dat ik hier de nodige progressie zal moeten maken, vooraleer ik aan een nieuw buitenlands avontuur kan denken. Ik denk vooral aan Engeland, waar Daniel Amokachi zich wist te onderscheiden. Maar vergelijk me aub niet met hem. In Nigeria was hij nog even mijn coach", aldus Akpala.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties