KV Mechelen wint streekderby tegen Willebroek

Rombaux Gunther

Afgelopen donderdag startte Willebroek-Meerhof met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zondagavond werkte de club reeds zijn eerste oefenduel af, een streekderby tegen eersteklasser KV Mechelen.

Deze streekderby kon op heel wat belangstelling rekenen op de Schalk. Willebroek-Meerhof, dat sinds afgelopen donderdag de trainingen hervatte, liet tijdens de eerste helft geen onaardige indruk tegen de eersteklasser. De derdeklasser had gedurende het eerste half uur het betere van het spel maar keek bij de rust toch tegen een 0-2 achterstand aan. Individuele fouten lagen aan de basis van de Mechelse doelpunten die Nong liet aantekenen. Willebroek reageerde voor de rust nog met twee pogingen, in eerste instantie trof Van Vlasselaer de dwarsligger en even later geraakte Dupont net niet voorbij doelman Renard.

Heel wat wissels werden doorgevoerd tijdens de rust en Mechelen nam de partij in handen, wat na een uur spelen een derde doelpunt opleverde voor de Mechelaars. Grondin zorgde voor de beslissende treffer. Mechelen kreeg nog de kans op een vierde treffer met een strafschop, maar doelman Thange bracht knap redding.

Ondanks de nederlaag mocht de derdeklasser tevreden terugblikken op deze wedstrijd, waarin het vooral een sterk eerste half uur afwerkte. Hieruit bleek dat de club zeker ambities mag hebben om de top vijf te spelen in derde klasse B.

Doelpunten; 33' Nong (0-1), 45' Nong (0-2), 61' Grondin (0-3)