KV Oostende niet te onderschatten

Kevin Pieters
| 4 reacties
KV Oostende niet te onderschatten
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de
Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.


KV Oostende

* AFGELOPEN SEIZOEN

KV Oostende kan niet bepaald terugblikken op een zorgeloos seizoen. Het streed tot op de laatste speeldag een spannend duel uit voor het behoud in Tweede Klasse. Lange tijd zag het ernaar uit dat voor KV Oostende het hoogst haalbare de eindronde van Derde Klasse zou zijn.
Het wist één punt voor UR Namur te blijven en kon zo een teleurstellend seizoen afsluiten op een zestiende plaats. Voor Oostende start het vierde seizoen in tweede klasse na hun degradatie in 2005.

* TRANSFERNIEUWS

Trainer Vande Velde krijgt middenvelder Rudison Ferreira Noguera voor één jaar op huurbasis van eersteklasser Zulte Waregem. Testspeler Xavier Luissint wist dan weer te overtuigen tijdens de voorbereiding en tekende een contract voor één seizoen bij KVO. Met de 18-jarige Benjamin “Mokulu” Tembe van Brussels en Wilfried Grandisson (ex-PSG en Marseille) , lijkt Oostende vooral een injectie te willen geven in de aanvalslinie. In de achterhoede kiest KVO voor Frederic Dindeleux, die overbodig bleek te zijn bij Zulte Waregem. Bij het verschijnen van dit artikel lopen er nog enkele testers rond bij de kustploeg. Maxime Annijs, Cihan Derven (ex-jeugd Anderlecht) en Fransman Julien Chendri (ex-jeugd PSG) proberen Vande Velde te overtuigen van hun kunnen.

KV Oostende zag Kipre Kaiper naar Frankrijk verhuizen en verdediger Laurent Gomez naar FC Luik. Reeksgenoot OHL wist dan weer Vincent Ehouman aan zich te verbinden.

* VOORBEREIDING

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaf KV Oostende een goede indruk. Tegen eersteklasser Club Brugge (2-1) ging de kustploeg pas in de laatste minuut onderuit. Tegen Zulte Waregem daarentegen wist KVO met het kleinste verschil te winnen, met opnieuw een goal van Liard. Verder kreeg de kustploeg de Engelse neo-eersteklasser Hull City (1-1) over de vloer en zal het op de fandag, 2 augustus, Kortrijk partij geven. Verder waren ook Standaard Wetteren (1-3) en Eernegem (0-3) een maatje te klein.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Degradant Sprimont uit derde klasse B, zag spits Wilfried Grandisson weggekaapt worden door KVO. Grandisson speelde afgelopen seizoen 25 matchen en scoorde 14 van de 18 treffers in die wedstrijden. De Frans-Belgische spits kon rekenen op interesse van verschillende ploegen, maar KVO reageerde het snelst. De 22-jarige spits, die gekend staat voor zijn fijne techniek en snelheid, verliet op 16-jarige leeftijd Parijs, en vertrok naar rivaal Marseille. Bij de -18 jarigen kroonde hij er zich tot topschutter, maar een knieblessure strooide roet in het eten. Grandisson verliet Frankrijk en na omzwervingen via La Louvière, Couillet en Sprimont is de 22-jarige spits nu bij KVO beland, en ondertekende er een overeenkomst voor één jaar.

* VERWACHTINGEN

Met een verstekte voorlinie en de hoopvolle resultaten tijdens de voorbereiding, lijkt KV Oostende, in tegenstelling tot vorig seizoen, af te steven op een rustig jaar. Waar vorig jaar de kustploeg slechts 44 keer wist te scoren in 36 wedstrijden, lijkt er dit jaar wel wat druk te liggen bij het jong aanvallend talent, Mokulu en Grandisson.

Prognose: negende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties