Deinze moet oppassen

Kevin Pieters
| 5 reacties
Deinze moet oppassen
Foto: © SC

Na een welverdiende zomerstop begint op 13 augustus het nieuwe seizoen van de Belgische Tweede Klasse of de EXQI League. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen deden we met promovendus RFC Luik, eindigen doen we met ex-eersteklasser Sint-Truiden.

KMSK Deinze

* AFGELOPEN SEIZOEN

René Verheyen wist met KMSK Deinze uiteindelijk het behoud in tweede nationale te bekomen. Hij volgde de in november ontslagen Gerrit Laverge op en zette koers naar behoud. KMSK Deinze nestelde zich na de trainerswissel in de top-10, maar kreeg in januari een terugval en kwam in de degradatiezone terecht. Een heropleving vanaf februari-maart, zorgde voor wat ademruimte. Maar het bleef rekenen tot de laatste speeldag, waarop de Oost-Vlaamse club zich verzekerde van een vijftiende plaats op twee punten van UR Namen (eindronde Derde Klasse).

* TRANSFERNIEUWS

Met het oog op een rustiger seizoen heeft Deinze zich in zowat alle regionen proberen te versterken. Van kampioen KV Kortrijk trok Deinze verdediger Frederik Declercq en middenvelder Nicolas Gezelle aan. Ook Thomas Weydisch (UR Namur) en Aaron Bruning (Cercle Brugge) werden gecontracteerd om het middenveld meer “body” te geven. Voor de aanvalslinie kan Deinze rekenen op de komst van de Fransman Patrick Kabeya en La Louvière - spits Ricardo Magro.

KMSK Deinze ziet enkele van zijn spelers naar een eersteklasser verhuizen: middenvelder Bjorn Beauprez keerde terug naar SV Roeselare, Ludovic Buyens zette de overgang naar Bergen en Cercle Brugge mag Ewout Denys terug verwelkomen. Deinze ziet Sébastian Hermans (VW Hamme) vertrekken naar een reeksgenoot en Kim Van Brabander gaat een reeks lager aan de slag bij RC Waregem.

* VOORBEREIDING

Deinze trof in zijn eerste vier oefenwedstrijden drie eersteklassers. AA Gent was een maatje te groot (3-0), maar tegen Moeskroen wisten de Deinzenaren met 3-2 te winnen. Aanvaller Xavier Deschacht, wiens contractverlening vraagtekens opriep, snoerde de critici de mond met een hattrick. Tegen KV Kortrijk werd dan weer verloren met 0-2 en de oefenderby tegen Sparta Petegem eindigde op een trieste 1-1. Opnieuw leek de afwerking een hekel punt te zijn bij de ‘Kerels’. Tegen KSK Lovendegem vond Deinze wel de weg naar het doel. Met een ietwat experimentele ploeg werd het 2-6 in het voordeel van de Deinzenaren. De wedstrijden tegen Roeselare en Union, later deze week, staan nog op het programma en zullen een goede waardemeter voor het komende seizoen.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Nicolas Gezelle, 22 jaar, tekende een contract voor één seizoen bij KMSK Deinze. De polyvalente middenvelder stond vorig seizoen op de loonlijst van KV Kortrijk, maar daar kwam onze landgenoot door blessures amper aan spelen toe. Nu krijgt de aanvallende middenvelder, die overigens ook als spits kan uitgespeeld worden, dus zijn kans bij KMSK Deinze. Mogelijk is dit de herstart van een veelbelovende carrière voor Gezelle en staat de deur naar de hoogste afdeling op het einde van het seizoen terug open.

* VERWACHTINGEN

Voor de Oost-Vlamingen ziet het er dit seizoen opnieuw niet rooskleurig uit. Aanvallend lijkt KMSK Deinze zich mogelijk niet voldoende verstrekt te hebben. In verdedigend opzicht lijkt alle hoop bij Frederik Declercq te liggen om het aantal tegendoelpunten drastisch te verminderen. Veel beterschap tegenover vorig seizoen wordt er dan ook niet verwacht. Het zal voor de Deinzenaren weer knokken zijn tot het (bittere) einde.

Prognose: zestiende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties