Noemde ref Afellay een 'vuile tyfushond'?

Nico Wieme
| 0 reacties
Noemde ref Afellay een 'vuile tyfushond'?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV geraakte woensdag in een oefenmatch bij VVV-Venlo niet verder dan 1-1. Een opmerkelijke scène deed zich voor tussen ref Jack van Hulten en PSV'er Ibrahim Afellay. Een zaak die mogelijk een staartje krijgt, al hoeft dat voor de speler niet per se.

Het kwam woensdagavond tijdens VVV-Venlo en PSV tot verbaal geweld tussen scheidsrechter Jack van Hulten en Ibrahim Afellay. De ref zou de PSV-speler "vuile tyfushond" genoemd hebben. Afellay deed na de wedstrijd daarover zijn beklag in de media. 

Van Hulten nuanceerde zijn uitspraak later naar "een naar typetje", wat dan weer door VVV-speler Frank van Kouwen tegengesproken werd. Die bevestigde de versie van Afellay.

De Nederlandse Voetbalbond beet zich onmiddellijk vast in de zaak en startte een onderzoek. Afellay werd daarbij benaderd voor een verklaring. In een brief aan de bond schrijft de middenvelder dat er in het heetst van de strijd wel eens dingen worden geroepen, waar men achteraf spijt van heeft. 

“Er is wat geroepen. Dat gebeurt soms op het veld. Maar voor mij is de kous nu af”, wil de Marokkaanse Nederlander de zaak met de mantel der liefde bedekken. Het is nog onduidelijk of de KNVB de zaak laat voor wat ze is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties