Wrevel bij Van Holsbeeck over Wasilewski

Nico Wieme
| 28 reacties
Wrevel bij Van Holsbeeck over Wasilewski
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Marcin Wasilewski heeft zich woensdag de wrevel van een aantal ploegmaats en zijn coach op de hals gehaald. De Pool lag aan de basis van de Wit-Russische gelijkmaker en pakte ook nog eens rood. Ook voor Herman Van Holsbeeck is de maat vol.

Het was woensdag nog maar eens het avondje niet van Marcin Wasilewski. De Poolse international liep na het openingsdoelpunt van Guillaume Gillet volledig uit positie waardoor Nekhaychik vrije baan kreeg. ‘Wasyl’ probeerde zijn fout goed te maken door de tegenstander te hinderen, maar maakte daarbij een fout die tot een strafschop én rood voor de Pool leidde.
 
Het is niet de eerste keer dat Wasilewski zijn team op die manier in de steek laat. Ook vorig jaar in de UEFA Cupmatch tegen Bayern pakte hij op een domme manier rood, waarna de Duitsers over Anderlecht heen walsten. In de Belgische competitie is de rechtsachter eveneens een vaste klant in het boekje van de scheidsrechters. Vorig seizoen was hij grootverdiener in de Jupiler League met veertien gele kaarten!
 
Herman Van Holsbeeck vindt dat het tijd wordt dat Wasilewski wat meer binnen de lijntjes gaat lopen. “De sportieve beslissingen laat ik over aan de trainer”, aldus de Anderlechtmanager in Het Laatste Nieuws. “Maar het wordt hoogtijd dat Wasilewski onze Franse lessen serieus gaat nemen.”
 
Van Holsbeeck verklaart waarom hij absoluut wil dat de Pool Frans gaat leren. “Ik denk dat Wasilewski moet schaven aan zijn gebreken en het kan daarbij alleen maar helpen dat hij de voetbaltaal van hier begrijpt en spreekt. Dat heb ik hem duidelijk gemaakt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties