Cappellen gaat naar de volgende ronde

Cappellen gaat naar de volgende ronde
Foto: © SC

In de derde ronde van de Cofidis Cup stonden met Cappellen en Gent-Zeehaven twee derdeklassers tegenover mekaar. Cappellen haalde het met twee doelpunten na de rust.

Beide ploegen opteerden voor een afwachtend begin van deze partij waardoor het wachten was tot het eerste kwartier voor de eerste dreiging. Die eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Nkunku kon de bal voor doel brengen waar Allachi de bal langs de verkeerde kant van de staak kopte. Halfweg de eerste helft schreeuwde de thuisaanhang om een strafschop nadat Bouyfoulkitne gehaakt werd, de bal ging echter niet op de stip. Even later kregen Djamba-Shango en Allachi beiden nog een mogelijkheid om de score te openen maar beiden kenden geen succes. Net voor de rust staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster, het schot van Van Waes ging echter over.

Na de koffie trok Cappellen de wedstrijd meer en meer naar zich toe en dat vertaalde zich al na vijf minuten in een eerste doelpunt. Stevens haalde van ver uit en gaf doelman Braeckman het nakijken. Cappellen controleerde nu rustig de partij en op het uur verdubbelde het de score. Nkunku haalde de achterlijn en bediende Boufoulkitne die beheerst afwerkte. De bezoekers reageerde onmiddellijk via een snelle aanval, Verbelen speelde de bal door tot bij Ampe maar deze liet de kans op de aansluitingstreffer liggen. Ook Cappellen kreeg nog enkele goeie kansen via Djamba-Shango en Bouyfoulkitne maar de Gentse goalie bracht telkens redding. In de slotfase ging Ampe nog eens zijn kans met een lob maar deze zag zijn poging naast doel verdwijnen.

Doelpunten; 50’ Stevens 1-0 en 59’ Bouyfoulkitne 2-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties