Dortmund haalt een Zuid-Koreaan binnen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Dortmund haalt een Zuid-Koreaan binnen

Borussia Dortmund heeft in de slotweek van de internationale transferperiode nog een Zuid-Koreaan weten te strikken. De Duitse club haalde Lee Young-Pyo weg bij Tottenham Hotspur.

Lee Young-Pyo, een vleugelverdediger, werd de voorbije weken ook in verband gebracht met de Nederlandse teams AZ Alkmaar en PSV Eindhoven, zijn ex-club. De 31-jarige Zuid-Koreaan had al te horen gekregen van Tottenham-coach Juande Ramos dat hij niet meer in diens plannen zou passen dit seizoen.

Lee Young-Pyo tekende in het Ruhrgebied een contract voor één seizoen. Over de betaalde transfersom is vooralsnog niets bekend. Lee moet in het Signal Iduna Park de vervanger worden van Dédé. Die is een half jaar buiten strijd met een zware knieblessure.

Drie jaar geleden verruilde Lee Young-Pyo PSV Eindhoven voor Tottenham Hotspur. Daar startte de international sterk en deed hij vrijwel altijd mee in de basis van de Londenaren. In het tweede en derde seizoen werd zijn inbreng op White Hart Lane steeds minder. Hij komt uiteindelijk uit op 70 competitiewedstrijden voor The Spurs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties