Karlsruhe gastheer voor thuiswedstrijd Georgië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Karlsruhe gastheer voor thuiswedstrijd Georgië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georgië speelt zijn eerste kwalificatie-interland voor het WK niet in Tbilisi maar in het Duitse Karlsruhe. Ierland weigerde te spelen in het land waar momenteel nogal wat onrust heerst.

De wereldvoetbalbond FIFA luisterde naar de smeekbede van Ierland om niet naar Georgië te moeten en besliste dat de voormalige Sovjetrepubliek zijn eerste thuiswedstrijd ergens in het buitenland moest spelen. In Georgië is het nu al enkele weken onrustig omdat twee deelrepublieken, Abchazië en Zuid-Ossetië, zich willen losrukken van het land. Georgië koos voor een militair optreden in de regio's maar stootte er op de Russen.

Vorige week had de FIFA al gezegd dat Georgië zeven dagen de tijd kreeg om een oplossing te zoeken voor het duel. "We hadden meerdere opties, maar besloten uiteindelijk om Karlsruhe te kiezen", liet de Georgische bondsvoorzitter Uch Ugulava optekenen. Bij de plaatselijke club SC Karlsruhe staat de Georgiër Alexander Iashvili onder contract. Ugulava hoopt dat het Duitse 'thuispubliek' om die redenen achter Georgië zal staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties