Volders is de penaltypakker van eerste klasse

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Volders is de penaltypakker van eerste klasse

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mark Volders, doelman van eersteklasser Excelsior Moeskroen, ontpopt zich tot de penaltypakker onder de doelmannen op het hoogste Belgische niveau. Dit seizoen stopte hij al twee elfmeters en het legt de club geen windeieren.

De vraag die dan meestal aan doelmannen gesteld wordt is: wat is je geheim? "Ik heb geen geheim", antwoordt Mark Volders meteen in de krant Het Laatste Nieuws. De keeper van Moeskroen stopte dit seizoen al twee penalty's en het wat meteen ook zijn vierde op rij die hij kon tegenhouden.

"Een penalty die echt goed getrapt is, is gewoon niet te pakken. Je hebt als doelman gewoon ook het nodige geluk nodig. En kalm blijven natuurlijk, misschien is het dat wel. Maar eigenlijk is het niet de doelman die koelbloedig moet blijven, maar wel de strafschopnemer. Een strafschop nemen en pakken zit tussen de oren. Wie daar het sterkste in is, heeft de meeste kans", legt Volders verder uit.

"Ik ga zeker niet zweven omdat ik nu wat strafschoppen gepakt heb. De kans is veel groter dat ze er vanaf nu allemaal zullen ingaan", blijft de doelman realistisch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties