Brazilië kan nog eens ruim winnen

Mathias Dumarey

Brazilië heeft een goede zaak gedaan op weg naar het WK 2010 in Zuid-Afrika. De 'Goddelijke kanaries' gingen ruim met 0-3 winnen op het veld van Chili. Hierdoor klimmen de Brazilianen naar de tweede plaats in de Conmebol-zone.

Carlos Dunga, de bondscoach van Brazilië, stond voor de wedstrijd onder grote druk. Uit zes wedstrijden had de meervoudige wereldkampioen maar negen punten gepuurd. Bovendien had de Seleçao de voorbije drie wedstrijden niet meer kunnen scoren. Een nederlaag had de voormalige aanvoerder van de nationale ploeg zijn baan kunnen kosten.

Zover kwam het dus niet, want Brazilië kon ruim winnen in Chili met 0-3. Na twintig minuten had Luis Fabiano er met een rake kopbal 0-1 van gemaakt. Even later miste Ronaldinho een penalty, maar net voor de rust kon City-aanwinst Robinho er alsnog 0-2 van maken.

In de tweede helft moesten beide teams met tien man verder na rood voor Kleber en Valdivia. Luis Fabiano groeide uit tot man van de wedstrijd door ook nog de 0-3 aan te tekenen. Carlos Dunga was tevreden na de wedstrijd. "Ik ben trots op mijn spelers. Tactisch was dit een perfecte wedstrijd. We gaven weinig ruimte weg en op de tegenaanval waren we erg gevaarlijk", aldus een opgeluchte bondscoach.