Polen herstelt, Tsjechië slechts gelijk

Philippe Crols

Op de tweede speeldag in groep drie heeft Polen een eerste maal kunnen zegevieren. Dat kunnen we niet zeggen van Tsjechië dat door Noord-Ierland in bedwang werd gehouden.

Polen voorbij San Marino

Polen stelde afgelopen weekend teleur door niet te winnen van Slovenië. In San Marino mocht geen fout gemaakt worden en dat gebeurde ook niet. De bezoekers begonnen wel heel slecht, want na een minuut had Selva de thuisploeg op voorsprong moeten brengen vanop elf meter. Hij deed dat niet en op het halfuur stond Polen 0-1 voor na een goal van Smolarek. Lewandowski verdubbelde in de tweede helft de voorsprong.

Tsjechië start met draw

Noord-Ierland, dat afgelopen weekend verloor in Slowakije, slaagde erin om Tsjechië in bedwang te houden. Voor de Tsjechen was het hun eerste WK-kwalificatiewedstrijd en scoren lukte niet. Het bleef 0-0.

Slovenië wint

Slovenië heeft een vervolg kunnen breien aan de goede eerste wedstrijd in Polen. Slowakije werd met 2-1 verslagen. Novakovic bracht zijn team met twee goals op 2-0. Zeven minuten voor tijd kon Jakubko nog voor spanning zorgen, maar de punten bleven in Slovanië.