Beslissing stadion Club Brugge alweer uitgesteld

Beslissing stadion Club Brugge alweer uitgesteld
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Jawel, ook vandaag valt er nog geen beslissing over het nieuwe stadion voor Club Brugge.

Ministers Hilde Crevits (Openbare Werken) en Dirk Van Mechelen (Ruimtelijke Ordening) maakten bekend in een persbericht dat het dossier vandaag niet zal besproken worden op de Vlaamse regering. Momenteel is er een voorlopige versie van de Plan-MER ingediend en de Vlaamse Regering wil het dossier naar eigen zeggen niet juridisch hypothekeren. De gemaakte omerkingen en voorstellen worden verder onderzocht.

De ultieme versie van het plan-MER wordt vermoedelijk pas eind deze maand ingediend en kan dan pas midden oktober als goedgekeurd beschouwd worden.

"Tevens belangrijk is dat tegen midden oktober er ook meer duidelijkheid zal zijn omtrent de vereisten van de FIFA voor de organisatie van het WK 2018, onder andere wat betreft de vereiste van het tijdig voorhanden zijn van de nodige bouw- en milieuvergunningen voor de geïnteresseerde locaties. Ook zullen de werkzaamheden terzake van de Vlaamse Voetbalcommissie dan reeds verder opgeschoten zijn en meer duidelijkheid bieden," benadrukken de ministers in het persbericht.

UPDATE:
Ondertussen heeft ook Club Brugge via de officiële site gereageerd:

Club Brugge K.V. heeft in de loop van de voormiddag de persmededeling van de Vlaamse Regering ontvangen, waarin wordt gemeld dat het dossier voetbalstadion Brugge vandaag niet wordt besproken op de regering.

We nemen akte van de bezorgdheid van de Vlaamse Regering om het dossier juridisch niet te hypothekeren. We rekenen op een duidelijke beslissing volgende maand en zien die vol vertrouwen tegemoet, aangezien Club Brugge een sluitend en volledig onderbouwd dossier heeft ingediend.

Club Brugge K.V. is overigens uiterst verbaasd dat sommigen via de media meedelen al inzage te hebben in de door de Vlaamse Regering bestelde plan-mer en menen de conclusies er van te kennen. Dit terwijl de finale versie van de plan-mer, luidens de mededeling van de Vlaamse Regering, pas wordt verwacht tegen eind september na verwerking van alle ingediende vragen en opmerkingen. Eerdere door onafhankelijke bureaus uitgevoerde mer-onderzoeken komen trouwens tot totaal andere conclusies dan wat vandaag in de media door derden wordt verkondigd.
 (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties