Hickersberger heeft een Faroër-trauma

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Hickersberger heeft een Faroër-trauma

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het EK voetbal van afgelopen zomer nam Josef Hickersberger afscheid als bondscoach van Oostenrijk. Eén van de redenen voor zijn opstappen is zijn grote angst voor de Faroër-Eilanden.

In 1990 liep Josef Hickersberger in zijn eerste ambtstermijn als bondstrainer van Oostenrijk een heus trauma op door met zijn land met 1-0 te verliezen van de Faroër-Eilanden. Het was overigens nog maar de eerste officiële wedstrijd toen van de eilandengroep gelegen tussen Schotland en IJsland. Die nederlaag betekende toen meteen het einde van zijn job als bondscoach.

Eind vorig jaar werd Oostenrijk in de WK-voorronde opnieuw ingedeeld met de Faroër-Eilanden. "Dat we weer tegen hen zouden moeten spelen in de WK-voorronde heeft mee mijn beslissing beïnvloed om op te stappen. Ik ga de wedstrijd zeker wel op tv volgen, maar ik ben blij dat ik er niet meer hoef bij te zijn", zei Hickersberger op de Oostenrijkse televisie.

Hickersberger werd afgelopen zomer opgevolgd door de Tsjech Karel Brückner. Hij zorgde met zijn team al voor een verrassing van formaat door Frankrijk met een 3-1-nederlaag huiswaarts te sturen bij de eerste WK-kwalificatiewedstrijden in september.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties