Column Speeldag 7: Geschiedenis

Greg Docx
| 5 reacties
Speeldag 7: Geschiedenis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie durft er eigenlijk nog beweren dat de Belgische voetbalcompetitie saai is? Deze speeldag werd er zelfs meermaals geschiedenis geschreven!

Speeldag zeven gaat de geschiedenisboeken in. Als u niet meteen weet waarom zullen we dat eens eventjes uitleggen. Nooit werden er meer kaarten gegeven in de hoogste klasse dan dit weekend. Maar liefst acht rode kaarten en 52 gele kaarten werden bovengehaald. Een felle competitie toch, de Jupiler Pro League. Dus zeggen dat er in onze voetbalcompetitie niets gebeurt is, meteen weerlegt. Was dat dan allemaal terecht? Dat hebben we niet gezegd en durven we niet zeggen. Vooral gisterenavond werden wel eens meer de wenkbrauwen gefronst bij de beslissingen van, jawel alweer, Gumienny.

Scheidsrechter Luc Wouters gaf Bart Goossens van Roeselare meteen rood voor een tackle op Karel Geraerts. Een te zware beslissing die misschien wel het resultaat beïnvloed heeft. We keren even terug in de tijd naar drie mei, voorlaatste speeldag vorig seizoen, de topper Anderlecht - Club Brugge. We doelen op de rode kaart voor Karel Geraerts. Voeten vooruit, vliegende tackle op Boussoufa. De Marokkaan springt waardoor Geraerts hem nauwelijks raakt maar bestraft wordt voor de intentie. Wat zei Geraerts achteraf ook weer? Jawel, dat zijn uitsluiting pure schande was en Boussoufa een 'komediant' en dat het hoogstens geel waard was.

Bart Goossens draaide gisteren de rollen om en tackelde Geraerts op dezelfde manier waarbij Geraerts op dezelfde manier als Boussoufa gelukkig nog omhoog kon springen of hij was zijn been kwijt geweest. Maar wat zei Geraerts achteraf? Jawel, terechte rode kaart en een schande dat zoiets mag op een voetbalveld. Eventjes nadenken Karel, of je wordt nog beschuldigd van hypocrisie en dat willen we niet.

Ook opvallend was het zwakke niveau van de topploegen. Anderlecht, dat goed speelde op Standard, speelde weer zo slap als een vod. Standard en Club Brugge, die donderdag nog indruk maakten, leken ook wel een bende bejaarden in de vooruitgang, al moeten we erbij zeggen dat Club nog wel verdiend won en Standard niet echt gediend was door de fratsen van superboy Gumienny.

En zo hebben we zowaar weer een superspannende competitie waar zelfs Genk misschien een rolletje gaat in kunnen meespelen. Zachtjesaan zijn ze geklommen in het klassement.

Aja, we zouden bijna vergeten er aandacht aan te geven: Tubeke heeft gewonnen en daarmee geschiedenis geschreven! Ongelooflijk maar waar, hun eerste zege ooit in de hoogste voetbalklasse. Niet moeilijk als je ziet op welk niveau Dender acteert. En zeg nu allemaal zelf, Johan Boskamp verdient toch veel beter dan een bende amateurs zoals daar. Vogels voor de kat zouden we denken, zoals Roeselare.

Nu volgt er twee weken competitierust, want de Rode Duivels zijn weer aan zet om België op de voetbalkaart te houden. Olivier Deschacht heeft alvast zijn feestjes afgezegd om rustig te kunnen kijken. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties