Mathijssen niet akkoord met drie matchen schorsing

Mathijssen niet akkoord met drie matchen schorsing
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De wedstrijd tussen Racing Genk en Club Brugge krijgt nog een staartje voor Jacky Mathijssen. De oefenmeester moet namelijk vrezen voor drie speeldagen schorsing nadat hij in de bewuste partij naar de tribune werd verwezen.

Scheidsrechter Gumienny stuurde Jacky Mathijssen naar de tribune in de wedstrijd tegen Racing Genk, dat gebeurde even nadat de ref Club-spits Akpala van het veld had gestuurd. Het sportcomité van de voetbalbond heeft Mathijssen nu een minnelijke schikking van twee weken schorsing voorgesteld. Als de oefenmeester akkoord gaat, moet hij in de periode van 23 oktober tot 5 november vanuit de tribune toekijken. Dat wil zeggen dat hij tijdens de thuismatchen tegen Kortrijk en Zulte Waregem én de verplaatsing naar Gent niet in de neutrale zone aanwezig mag zijn.

Mathijssen zelf gaat echter niet akkoord. "Meen je dat nu echt?", reageert hij verbolgen als een journalist van De Morgen hem op de hoogte brengt. "Ik heb helemaal niets verkeerd gedaan. De vierde official Johan Verbist kan het getuigen. Dat voorstel aanvaard ik niet. Ik heb het er in elk geval voor over om op een woensdag naar Brussel te rijden. Ik ben benieuwd om de ware reden te horen van deze straf. Ik kan in het bondsgebouw alleen maar een verrassing rijker worden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties