Westerlo onderuit bij Sparta Rotterdam

De Nijs Michael

Gisteren gingen drie eersteklassers op bezoek in Nederland. Zoals eerder gemeld won Cercle Brugge bij Willem II, Roeselare was dan weer sterker dan NAC. De derde Belgische club die naar Nederland trok, was Westerlo.

De troepen van trainer Jan Ceulemans volgden het goede voorbeeld van Cercle Brugge en Roeselare echter niet, Westerlo ging in en tegen Sparta Rotterdam onderuit met 2-1. Al na 5 minuten kreeg Westerlo een strafschop tegen, de elfmeter werd omgezet door Arne Slot. Vlak na de rust verdubbelde Sparta de score via Ruud Knol. Westerlo kon nog milderen via Van Imschoot, hij kon net voorbij het uur een strafschop omzetten. Tien minuten voor tijd kreeg Sparta nog een strafschop, maar doelman Deelkens stopte de penalty van Arne Slot. Daardoor eindigde de partij op 2-1.