Analyse Doelpuntenfestival overheerst 7de speeldag

Gentil Dossche
Doelpuntenfestival overheerst 7de speeldag

De meest opvallende uitslag dit weekend was ongetwijfeld terug te vinden in het duel der nummers 3 uit de rangschikking. Voor Eeklo een triomftocht, voor Lebbeke een zware afgang. Onderaan haalde Vrasene zijn eerste seizoenszege binnen.

Net zoals vorige week moest leider SK Maldegem in het wedstrijdeinde een scheve situatie rechtzetten en ook nu lukte dit in amper een minuutje. Na in het begin de wet van de sterkste te hebben ondergaan kwam JV Kruibeke goed terug en zelfs op voorsprong. Met een supersave voorkwam Gregory Polen de doodssteek. Even een verminderde concentratie bij de bezoekers en Maldegem opnieuw aan het feest. Eindscore 3-2.

Zonder groots vertoon haalde Sint-Gillis-Waas een verdiende zege bij het teruggevallen Terjoden-Welle en blijft zodoende in de nek van de leiders blazen. Vorig seizoen onklopbaar in eigen huis wacht de fusieploeg nu nog steeds op een eerste thuiszege op het veld. Einduitslag 0-2.

Wie naar SK Lebbeke was afgezakt om een spannend duel te beleven tussen twee teams uit de kop van het klassement kwam zwaar bedrogen uit. FC Eeklo walste over de thuisploeg en gaf hen een optater van jewelste. Doelman Sonny De Moye zal zich zijn maidenmatch alleszins nog lang herinneren. Eindscore 1-7.

Al van bij de start zette Jong Lede de bezoekers van SK Bellem onder druk. Toen kort na de rust een dubbele voorsprong werd uitgebouwd was de wedstrijd gespeeld. Einduitslag 2-1.

Kwik Eine miste een hele resem kernspelers en prees zich tevreden dat ook bij Evergem Center het scorend vermogen op een heel laag pitje brandde. Beide ploegen konden zich dan ook vinden in het gelijkspel. Eindscore 0-0.

Dat egoïsme zuur kan opbreken zullen ze bij FC Voorde nu wel geweten hebben. Op bezoek bij Klauwaerts Kemzeke had de nieuwkomer een voorsprong uitgebouwd en kon zelfs de wedstrijd beslissen maar deed dat niet. De thuisploeg kreeg vleugels en Voorde was er aan voor de moeite. Einduitslag 3-1.

Na een ondermaatse eerste helft zette FC Vrasene thuisploeg Eendracht Aalter op achterstand. Toen de bezoekers wat gas terugnamen kwam Aalter gelijk. In de slotfase trokken de bezoekers toch nog aan het langste eind en lieten hun eerste seizoenszege optekenen. Eindscore 1-2.

In een duel dat moest worden gewonnen verloor SKDJ Lovendegem twee keer. Niet hield Eendracht Appelterre de punten thuis, bovendien verloren de bezoekers ook nog de onfortuinlijke Thomas Madou met een zware kuitbeenbreuk. Lovendegem staat nu naast Vrasene op de laatste plaats. Eindscore 3-2.