Feyenoord roept supporters op thuis te blijven

Feyenoord roept supporters op thuis te blijven
Foto: © SC

“Nederlandse supporters zullen 23 oktober in Nancy niet worden toegelaten tot het stadion.” Dat meldt Feyenoord in een oproep aan haar supporters om volgende week niet naar Frankrijk af te zakken voor het eerste duel in de UEFA Cup-poules.

De binnenstad van Nancy is op 23 oktober zelfs verboden terrein voor alle voetbalsupporters, ongeacht hun nationaliteit. Bij diverse grensovergangen zijn op de dag voor de wedstrijd en op de wedstrijddag verscherpte identiteitscontroles. Dat is ook het geval bij de stadsgrenzen van Nancy. Een politieovermacht zal er op toezien dat het afgekondigde alcoholverbod in de stad door iedereen wordt nageleefd.
 
‘Met dit pakket aan maatregelen moet het een ieder nu wel duidelijk zijn dat het echt ongewenst en zinloos is om voor deze wedstrijd af te reizen naar Nancy’, aldus Eric Gudde algemeen directeur van Feyenoord. ‘We gaan er dan ook van uit dat onze dringende oproep om niet af te reizen door iedereen wordt begrepen en gerespecteerd.’
 
Twee jaar geleden liep de confrontatie tussen Nancy en Feyenoord volledig uit de hand. De wedstrijd werd gestaakt wegens ernstige rellen. Feyenoord werd achteraf uitgesloten door de UEFA van deelname aan Europees voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties