Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

In de tweede provinciale A is Bonheiden de nieuwe leider ten koste van Mariekerke. In tweede provinciale B lijkt Poppel zijn draai maar niet te vinden. Het blijft onderaan bengelen.

Tweede A

Bonheiden neemt leiding over

Bonheiden is de nieuwe leider in de Antwerpse tweede provinciale A. Dat heeft het te danken aan een knappe zege op bezoek bij Gooreind. De bezoekers stonden na 50 minuten spelen met 2-0 achter, maar konden toch nog winnen met 2-3.

Bonheiden dankt de leidersplaats ook aan het puntenverlies van SC Merksem en Mariekerke. Mariekerke leek op bezoek bij Heikant op weg naar de zege, maar in de laatste minuten maakte Van Damme nog gelijk.

SC Merksem moest het in de topper tegen Wavria afleggen met het kleinste verschil. Een snel doelpunt van Andries deed SC Merksem de das om. Bonheiden is nu leider met zestien punten. Mariekerke, Wavria, Merksem en Mariaburg volgen.

Mariaburg zet opmars verder

Mariaburg heeft de smaak te pakken. Twee weken geleden boekte het in Kaart al een derbyzege en in Brasschaat deed het nu hetzelfde: 1-2. Brasschaat komt zo in moeilijke papieren.

Zandvliet handhaaft zich ook bovenaan. Het stond na vier minuten al 2-0 voor tegen Walem en kwam nooit in de problemen.

Moeilijkheden voor SK Wilrijk

Met SK Wilrijk gaat het van kwaad naar erger. Vorig seizoen nog eerste provinciale, nu zonder zege en met drie punten aan de staart van tweede provinciale. Afgelopen weekend was Wildert te sterk. De promovendus kan zo eventjes vrijer ademen en staat op plaats tien.

Tisselt boekte ook een broodnodige overwinning afgelopen weekend. Dat gebeurde op bezoek bij Leest. Die club heeft zijn start helemaal gemist met amper zeven op 21.

Kaart heeft ook nog eens een wedstrijd gewonnen. Schriek boog met 3-0 het hoofd en blijft onderaan kamperen terwijl Kaart oprukt.

 
 
Tweede B

Bijna iedereen wint bovenaan

De toppers in tweede B hebben het goed gedaan. Van de huidige top vijf verloor enkel Ranst puntjes. Dat gebeurde in eigen huis tegen RH Sportief. Ranst moest tot twee maal toe een achterstand ophalen.

Het moet zo ook Vosselaar en Balen alleen aan de leiding laten gaan. Vosselaar maakte in het slotkwartier een 0-1-achterstand ongedaan tegen Vorstelaar. Balen won dan weer met 2-1 van Sint Jozef dankzij twee goals van Karapinar.

Merksplas heeft een punt minder dan het leidersduo. Het won met 0-2 van Poppel. Poppel staat smaen met Antonia op de laatste plaats met vier punten en zonder zege.

Nijlen veegde de vloer dan weer aan met Zwaneven. Dankzij onder meer vier goals van Van Hemelen werd het 2-6.

Antonia schiet weinig op

Antonia kwam tegen Rauw afgelopen weekend weliswaar op voorsprong, maar het kon die niet behouden. Het is wel niet meer alleen laatste, want Poppel verloor.

Oud Turnhout bengelt ook nog altijd onderaan. Het heeft vijf punten en ging ten onder tegen AC Olen. Het werd 2-4.

Het werd een goed weekend voor de teams uit Olen. Ook Linda Olen zegevierde. Het deed dat met 0-2 op bezoek bij Ezaart. Ezaart staat op de 13de plaats, samen met Oud Turnhout.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties