Analyse Standard en Club Brugge lopen uit

Thomas Dubois
| 11 reacties
Standard en Club Brugge lopen uit

Club Brugge en Standard ontdoen zich van Anderlecht. Dat is de hoofdconclusie van de achtste speeldag. Tubeke, Roeselare en Dender opnieuw, waardoor ze onderaan blijven bengelen.

Standard won in extremis de Waalse derby tegen Bergen, waardoor het zeker aan de leiding bleef. Anderlecht ging roemloos ten onder tegen Zulte Waregem en moet de rol lossen. Paars-wit ziet bovendien Club Brugge over zich springen. Club versloeg Cercle en is ‘de ploeg van Brugge’. Moeskroen en Genk wonnen van respectievelijk Roeselare en Dender en houden zo aansluiting met de top. In de middenmoot won Charleroi van Germinal Beerschot. Ook Westerlo kon nog eens winnen, net zoals AA Gent.
Dender en Racing Genk mochten de speeldag openen op zaterdag in de vooravond. De Limburgers wonnen het duel, maar dat was felbevochten. Tot twee keer toe kwam de ploeg van Boskamp en co op voorsprong, maar telkens kwam Genk op gelijke hoogte. Iets na het uur kon Genk dan de score uitdiepen en verdiend winnen. Genk heeft zo 16 punten en staat mee op de derde plaats in het klassement, 2-4.
Daar staan ze in het gezelschap van Moeskroen dat een vrij gemakkelijke zege kon boeken tegen Rode Lantaarn Roeselare, het werd 2-0. Lepoint en Oussalah zorgden voor de doelpunten, Papassarantis miste een strafschop voor de West-Vlamingen. De West-Vlaamse ploeg blijft zo met twee punten staan. Net boven hen staat Tubeke dat ook ten onder ging tegen een onmondig AA Gent. Ruiz zorgde daar voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
Standard had het ook niet onder de markt tegen Bergen. Nochtans kwam het al vlug op voorsprong via een knap doelpunt van Jovanovic die een perfecte voorzet mooi in doel devieerde. Standard leek makkelijk op een zege af te stevenen toen Bergen na een lichte tweede gele kaart voor  Hatchi met een man minder kwam te staan. Toch kwamen de ‘Draken’ nog langszij via Jarju. Een onverhoopte gelijkmaker. Toch gingen de Rouches met de overwinning aan de haal toen Witsel in de slotminuut van de extra tijd neergehaald werd in de zestien, hijzelf zette de strafschop om en bezorgde z’n club zo de drie punten.
KV Mechelen blijft net boven de brede degradatiezone hangen. De Maneblussers verloren zaterdagavond kansloos in eigen huis tegen Westerlo met 1-3. Westerlo sluipt zo zachtjes maar zeker naar voor, de ploeg uit de Kempen is terug te vinden op een mooie zesde plaats Ook in Germinal Beerschot – Charleroi won de uitploeg. De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong via een doelpunt van Vandenbergh. Lang duurde de vreugde niet, want Peeters verschalkte z’n eigen doelman. Tim Smolders legde halverwege de eerste helft al de 1-2 eindstand vast.
Achter hen vinden we Lokeren dat het ook beter doet dan vorig seizoen. Tegen het goed aan de competitie gestarte Kortrijk werd vrij makkelijk gewonnen. Het was een leuke wedstrijd met veel kansen, ook voor de bezoekers. De score werd geopend in minuut 35 door Maazou. Kortrijk probeerde het na rust met drie spitsen, maar dat mocht niet baten. Golan scoorde in de slotfase de beslissende 2-0.
In Brugge werd zondag in de vooravond beslist wie nu de ploeg van Brugge was. In een zo goed als uitverkocht Jan Breydel startte Cercle het beste aan de wedstrijd, en dat leverde ook een doelpunt op voor Iachtchouk. Club kon geen antwoord vinden en kreeg geen kansen. Tot Vargas – totaal niet in de wedstrijd – kort voor rusten uitpakte met een subtiel tikje tussendoor waardoor Geraerts alleen voor Verbist kwam en kon scoren. Na het uur verhoogde Club het tempo en kon de score op basis van het laatste halfuur uitdiepen. Dirar scoorde z’n eerste voor Club en zorgde voor de 1-2, Alcaraz maakte de cijfers rond. Club springt zo naar de tweede plaats in de competitie, is virtueel leider en blijft zo als enige ploeg ongeslagen.
Tweede plaats? Jawel! Want Anderlecht verloor in de slotmatch van de achtste speeldag kansloos tegen Zulte Waregem. Een goed georganiseerd Essevee ving Anderlecht goed op en kwam zelf op voorsprong via Leye. Jacobs bracht in de tweede helft Frutos om het tij te doen keren, maar dat lukte niet. Meer nog, de thuisploeg kwam op 2-0 en pakte de partij nog meer in handen. Dat leidde nog tot twee doelpunten, met een 4-0 als eindresultaat. Een feestavond in het Regenboogstadion, eerder een koude douche voor Anderlecht.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties