Racing Genk wijst fans terecht

Nico Wieme
| 9 reacties
Racing Genk wijst fans terecht
Foto: © SC

Racing Genk won zaterdag op het veld van Tubeke met 1-3. De match werd overschaduwd door enkele onsportieve leuzes die uit het bezoekende vak richting thuisploeg werden gescandeerd. Het bestuur van de Limburgse club wijst nu de eigen fans terecht.

Een opmerkelijke scène tijdens de match Tubeke-Racing Genk was het optreden van Louis Derwa. De Tubekemanager kwam onverwacht het veld opgelopen en wees de scheidsrechter op de "racistische en xenofobe gezangen van de Racing Genkfans". De Limburgse bestuurders zitten duidelijk verveeld met de zaak en wijzen nu hun fans terecht.

"Wij hebben fantastische supporters en die hebben ons ook 100% gesteund. Maar een smet waren die paar momenten waarop onze Waalse tegenstander in diskrediet gebracht werd", vertelt Erik Gerits aan Sporza. "Dat kan niet en hoort niet bij een familieclub als de onze. Dit maakt ons ontevreden."

Gerits begrijpt niet goed waarom de Genkfans zich van hun slechtste kant lieten zien. "We hadden de match in handen en de spelers en fans van Tubeke waren zeer sportief", aldus de persverantwoordelijke van Genk.

De Genksupporters zouden ontevreden geweest zijn over de hoge ticketprijzen in Tubeke. "Zulke gezangen zijn niet de juiste manier om te reageren. De spelers en fans van Tubeke hebben daar niets mee te maken. Fans, laat dit achterwege, want de club kan schade lijden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties