Akpala behoudt de rust voor doel (en ook naast het veld)

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Akpala behoudt de rust  voor doel (en ook naast het veld)

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Joseph Akpala maakte zaterdagavond tegen Kortrijk zijn vijfde en zesde treffer van het seizoen. De Nigeriaan weigerde de lof alleen op zijn eigen hoed te steken. “Dankzij mijn ploegmaats kan ik scoren.”

Tweemaal trof Akpala raak, evenveel keer was het op aangeven van spitsbroeder Wesley Sonck. De teller had zaterdag even goed op nul kunnen blijven staan. Akpala kende immers geen ideale voorbereiding voor de West-Vlaamse derby.
 
Pijnlijke heup
 
“Tegen Zulte Waregem had ik last van vermoeidheid en pijn in de heup. Ik heb de coach op de hoogte gebracht, maar wou toen verder spelen. Hij wou geen risico nemen en niets forceren. Dankzij een goede verzorging kon ik vandaag terug voluit gaan. De strafschop? De scheidsrechter beslist. Als hij fluit is het er een, anders niet.”
 
Volgende week wil Akpala opnieuw voluit gaan tegen zijn ex-ploegmaats van Charleroi. “Ik ben blij dat ik eens terug kan keren naar een stadion met goede herinneringen, maar voor mij is het een gewone wedstrijd zoals een andere. Het zal niet gemakkelijk worden. We hebben tegen Standard gezien tot wat Charleroi in staat is.”
 
Anderlecht
 
Aan de titel durft de Nigeriaanse goalgetter nog niet denken. “We proberen de druk naast ons te leggen. De competitie is nog lang en we moeten gewoon geconcentreerd blijven en de drie punten pakken. Hopelijk kunnen we tegen Anderlecht starten als leider, maar aan die wedstrijd moeten we nog niet denken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties