'Anderlecht moet Europees voetbal halen'

Mathias Dumarey
| 8 reacties
'Anderlecht moet Europees voetbal halen'

RSC Anderlecht is druk bezig met te herstructureren van een vzw naar een nv. "Een herstructurering die financieel en sportief gezien nodig is", zegt financieel directeur René Trullemans in de krant Het Laatste Nieuws.

Bij Anderlecht hopen ze dat die herstructurering in de loop van het eerste kwartaal van 2009 rond zal zijn. "De club heeft momenteel meer dan twee miljoen euro schuld en heeft moeten lenen bij Fortis. Bij het begin van het seizoen zijn er de inkomsten van abonnementen en sponsors, maar halverwege het seizoen heb je dat niet meer", zegt René Trullemans.

"Normaal komen we dan het seizoen door met de inkomsten van Europees voetbal, maar die zijn er nu niet door de vroegtijdige uitschakeling tegen BATE Borisov. Eén jaar zonder Europees voetbal is mogelijk, maar een tweede seizoen als dit kunnen we niet aan. Dat is ook de reden waarom iedere eurocent in de eerste ploeg wordt gestoken zodat we volgend seizoen wel Europees spelen. Met de herstructurering naar een nv kunnen we de problemen oplossen en eindelijk weer een stap voorwaarts zetten. Bovendien is het feit dat Roger Vanden Stock in zijn familie geen nieuwe kandidaat-voorzitter heeft zitten, ook een reden voor die herstructurering", besluit Trullemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties