Twee topwedstrijden op één speeldag

Rita De Meyer
| 3 reacties
Twee topwedstrijden op één speeldag

Grote stommiteit van de kalendermaker twee topwedstrijden in het vrouwenvoetbal op dezelfde speeldag te laten doorgaan op nauwelijks 16,6 km van mekaar.

Met KVK Tienen (3) – Standard Fémina de Liège (1) en STVV (2) - RSC Anderlecht (5) krijgen we gelijktijdig de beste vier ploegen op twee speelvelden. We maken geen keuze welke ontmoeting de meest interessante is, ze zijn het allebei.
 
Feit is dat deze vier ploegen dit jaar de landstitel willen en kunnen behalen. STVV heeft de smaak van het UEFA-toernooi al viermaal te pakken, bij Tienen zit de smaak nog in de mond, Anderlecht en Standard zouden doodgraag eens proeven. Maar hoe zitten nu de kansen bij deze twee ontmoetingen?
 
De archieven van de laatste drie jaren maken ons geen sikkepit wijzer: één winst, één verlies en één gelijkspel. Laat ons dan muggen ziften en de doelpunten samentellen: STVV 5 – Anderlecht 4 en Tienen 6 – Standard 3 waarin een 4-0 van vorig seizoen. We kunnen dus alle richtingen uit.
 
Er sluipt ook nog een derde hond rond in deze negende speeldag, met name Vlimmeren Sport. In het beste geval gaan zij van de vierde naar de tweede plaats, de omgekeerde richting, van vier naar zes, is eveneens mogelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties